Gezocht in omgeving Son: Dany de ontsnapte woestijnbuizerd

17 februari 2015 om 17:54
nl
In Son en Breugel is de familie Gerrits op zoek naar de woestijnbuizerd Dany. Het gaat om een jong vrouwtje dat op 8 februari verdween nadat ze het touw waarmee ze vastzat, had doorgebeten. En hoewel de vogel dus al een tijdje zoek is, laat de familie de moed niet zakken.
Geschreven door

De vogel is het laatst gezien in de buurt van de Veerstraat en de Kanaalstraat in Son en Breugel. De familie laat weten dat de vogel absoluut niet agressief is. "Wanneer ze een prooi te pakken heeft of wanneer ze op de grond zit dan kun je haar oppakken. Niet op je blote hand of arm, maar wel op je jas", zo legt Arina Gerrits uit.
Valkenier in opleidingDany is eigendom van haar dochter Laura. Die wil valkenier worden en oefent met de woestijnbuizerd. Toen Laura stage ging lopen, miste de woestijnbuizerd haar zo erg, dat ze er vandoor ging. Van de rest van de familie wil Dany namelijk niks weten. Toch zijn ze hard op zoek naar de vogel. Maar ondanks verschillende meldingen is Dany nog niet gevangen.

De familie Gerrits heeft wel wat met roofvogels. Ze hebben thuis een vogelopvang. En dochter Tanja heeft jarenlang in vogelparken gewerkt. "Dany is wel van mijn zus, maar we maken ons allemaal zorgen", zo zegt Tanja.
Spanwijdte van 110 centimeter"De vogel is duidelijk te herkennen want ze heeft riempjes aan de poten zitten en een voetring eindigend op 13111." Dany moet overigens wel opvallen want ze heeft een spanwijdte van ongeveer 110 centimeter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.