Video

Omstreden carnavalswagen van GoedZat rijdt gewoon mee in Eerde: 'Carnaval moet een feestje blijven'

17 februari 2015 om 18:54
nl
De omstreden carnavalswagen van CV GoedZat uit Loosbroek reed dinsdagmiddag gewoon mee in de optocht van Eerde. De wagen werd zondag in Schijndel gediskwalificeerd omdat de jongeren die meereden zich hadden misdragen. Vooral het overmatig alcoholgebruik schoot bij de organisatie in Schijndel in het verkeerde keelgat.
Geschreven door

In Eerde werd de wagen van GoedZat dinsdag extra in de gaten gehouden. Het bier op de wagen vloeide weliswaar rijkelijk. Maar er werd dit keer niet met bier gegooid en ook de herrie bleef beperkt. "Alcoholgebruik op de wagens is bij ons toegestaan. Als het maar binnen de perken blijft", aldus Erwin Janssen van de organisatie in Eerde.
Tweede kans verkeken In Schijndel heeft GoedZat het voor de komende jaren verbruid. "Zeker toen ook nog eens bleek dat ze tickets hadden verkocht aan jongeren in ruil voor bier en een plekje op de wagen", aldus Johan van Gerwen van de carnavalsoptocht in Schijndel. "GoedZat had in Schijndel een tweede kans gekregen, maar daar kunnen ze nu naar fluiten".
In Eerde verliep de optocht verder zonder problemen. De leden van GoedZat hielden ook zelf een extra oogje in het zeil. "Als iemand zich misdraagt, treden we hard op. Maar carnaval moet wel een feestje blijven!" zegt een van de leden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.