‘Alles gaat fout’, Peter R. de Vries kritisch over politie in zaak vermiste Eindhovenaar Henry Pfaff

18 februari 2015 om 09:13
nl
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is ontevreden over de manier waarop de politie te werk gaat in de zaak rond de vermiste Eindhovenaar Henry Pfaff. “Dit is zo’n zaak waarin alles van het begin af aan fout gaat”, vertelde De Vries dinsdagavond in RTL Boulevard.
Geschreven door

De Vries is onlangs benaderd door de familie van Henry. Hij dook in de zaak en ontdekte een aantal ‘opmerkelijke zaken’. Zo kreeg de familie van de politie te horen dat Henry vast zou zitten in Grave toen ze hem als vermist opgaf.
'Hoe hard wordt hier gewerkt?'Pas na het weekend kreeg de familie te horen dat Henry daar helemaal niet zat, onthult De Vries. “En toen is pas het onderzoek naar die verdwijning opgestart”, aldus de misdaadverslaggever.
Samen met een kennis heeft De Vries een tip gestuurd naar de politie, maar daarop heeft hij nog geen reactie ontvangen. “En dan bekruipt je wel een gevoel van: nou jongens, hoe hard wordt hieraan gewerkt?”
'Hij verdwijnt niet vrijwillig'De Vries krijgt niet de indruk dat de politie bovenop de zaak zit. “Ik hoop dat ze de komende weken echt een tandje bijschakelen, want dat is volgens mij wel nodig.” Bekenden van Henry hebben een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor degene die met de gouden tip komt over de zaak. Henry wordt sinds 27 januari vermist.
Hij verdween onder verdachte omstandigheden. "Het is heel vreemd als je kind de deur uit gaat en tegen je zegt 'Mama, ik zie jou straks' en dan niet meer terugkomt", vertelde moeder Pascal Pfaff eerder aan Omroep Brabant. Zijn jas en zijn telefoon liet Henry achter. "Hij verdwijnt niet vrijwillig.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.