Video

Ook in Wijk en Aalburg en Reeshof vergiftigd hondenvoer gevonden in tuinen, honden ‘ernstig ziek’

18 februari 2015 om 10:39
nl
Ook in de omgeving van Wijk en Aalburg en in de Tilburgse wijk Reeshof zijn giftige hondenbrokjes gevonden. Dat laat de politie woensdag weten. Intussen wordt de zaak steeds groter. Zo zijn er in Den Bosch raadsvragen over de hondenbrokken gesteld.
Geschreven door

Door het eten van de gifbrokken zijn al meerdere honden ernstig ziek geworden. De brokken werden gevonden op uitlaatvelden en bij speeltuintjes. Maar ze zijn ook bij veel hondenbezitters in achtertuin gegooid. Eerder werden al in Kaatsheuvel, Waalwijk en Drunen vergiftigde brokjes gevonden. De brokken hebben in Kaatsheuvel al het leven van één hond geëist.
De gemeente Aalburg benadrukt dat er officieel nog geen meldingen van hondeneigenaren zijn binnengekomen. "Maar het komt wel erg dichtbij."
Rode punt in brokkenDe grijze brokken die in de omgeving van Wijk en Aalburg zijn gevonden, hebben een doorsnee van ongeveer twee centimeter. In de brokjes is een rode punt te zien. De politie roept hondeneigenaren op om dergelijke brokken zo snel mogelijk op te ruimen.
Hondenbezitters krijgen het advies hun hond alleen aangelijnd uit te laten en scherp in de gaten houden dat hun huisdier niets eet tijdens het uitlaten. Honden die verdachte korrels gegeten hebben, moeten zo snel mogelijk naar de dierenarts, waarschuwt de gemeente.
In Den Bosch wil de fractie De Bossche Groenen weten of burgemeester en wethouders op de hoogte zijn van de affaire en hoe ze hondenbezitters willen gaan informeren. Judit Hendrickx stelt namens de fractie voor om bijvoorbeeld stadswachten extra te laten surveilleren.
CopycatsDe politie waarschuwt woensdag voor 'copycat-gedrag'. Veel mensen voelen kennelijk de behoefte om een grap uit te halen met de brokjes. De eerder gevonden brokken in Waalwijk en Kaatsheuvel zijn inmiddels opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Mogelijk zitten daar ook vuurwerkresten tussen die erg veel op de hondenbrokjes lijken. De uitslag is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.