Video

Vluchten Eindhoven Airport weer op gang na mist, passagiers moesten uren wachten in vliegtuigen

18 februari 2015 om 11:07
nl
Op Eindhoven Airport is de hele woensdagmorgen geen vliegverkeer mogelijk geweest door dichte mist. Rond kwart over twaalf kwam het vliegverkeer weer op gang. Om een uur 's middags waren vijf vluchten vertrokken. Passagiers lieten via Twitter weten dat ze urenlang in een vliegtuig zaten te wachten op vertrek.
Geschreven door

Minke van Voorthuijsen bijvoorbeeld wachtte in het vliegtuig meer dan vijf uur op vertrek naar Berlijn. Iets na elf uur liet ze vanuit het vliegtuig weten dat ze na 3,5 uur wachten haar eerste drankje had gehad.
Minke en haar medepassagiers reageerden gelaten: "Iedereen accepteert het, maar we zijn niet blij natuurlijk", vertelde ze. "Met name het feit dat er geen duidelijkheid is, is vervelend." Behalve het drankje hoopte Minke vooral op iets te eten. Om iets voor een uur vertrok Minke uiteindelijk naar Berlijn.
Duidelijkheid moeilijk te gevenVolgens een woordvoerder van de luchthaven, mochten passagiers woensdagochtend aan boord omdat toen nog op redelijk korte termijn verbetering in de weersituatie werd verwacht. Het is volgens hem echter niet de bedoeling dat mensen urenlang in een vliegtuig zitten te wachten.  
Woensdagochtend zijn ook passagiers van twee vluchten met de bus van Eindhoven naar Weeze Airport gebracht om daar hun reis te vervolgen. Ook drie vluchten die op Eindhoven Airport hadden moeten landen, zijn uitgeweken naar Weeze. Om kwart voor een woensdagmiddag landde ook de eerste aankomende vlucht weer in Eindhoven.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.