Video

Gênante selfies op social media voorkomen? Laat je mobieltje thuis!

18 februari 2015 om 11:25
nl
Ook tijdens de afgelopen carnavalsdagen zijn er weer de nodige gênante selfies op Facebook, Twitter en Instagram geplaatst. Achteraf was dat misschien niet zo handig. Toch lijkt het erop dat de feestneuzen steeds verstandiger omgaan met social media, zegt social-media-expert Jan Willem Alphenaar uit Eindhoven.
Geschreven door

“Ik maak veel foto’s tijdens het feesten”, vertelt een carnavalsvierder. “Die plaats ik dan op Facebook en het komt wel eens voor dat ik daar later spijt van heb. Dus ik probeer er wel op te letten.”
Toch is niet iedereen zo verstandig. Volgens Alphenaar worden mensen die lang aan het vieren zijn en alcohol drinken, minder scherp. “En dan komen de foto’s toch op Facebook. Werkgevers kunnen uit die feestfoto’s wel eens de verkeerde conclusies uit trekken.”
Volgens hem gaat het dan vooral om werkgevers van boven de rivieren. “Brabanders en Limburgers die snappen dat allemaal wel. Maar verderop in het land denken mensen al snel: wat een gekkies allemaal.”
Meer bewustDe gênantste foto’s zijn dit jaar wel moeilijker te vinden. “Vergeleken met vorig jaar zijn mensen wat bewuster bezig met het plaatsten van carnavalsfoto’s. Ze laten bijvoorbeeld hun telefoon thuis”, weet Jan Willem Alphenaar.  
“Het enige voordeel van een telefoon is dat hij natuurlijk maar een beperkte batterij heeft”, aldus Alphenaar. “Dus op het moment dat het licht uitgaan bij de carnavalsvierder, is de batterij van de telefoon waarschijnlijk ook al leeg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.