Video

Werkstraf geëist na seksueel getinte whatsappjes, docente Pierson College Den Bosch ontkent seks

19 februari 2015 om 16:50 • Aangepast 21 november 2020 om 19:59
nl
Justitie eist een werkstraf van 200 uur tegen de lerares van het ds. Pierson College in Den Bosch. Ze werd ontslagen na seksueel getinte sms'jes en whatsappjes aan leerlingen. De docente ontkent dat er ook seks heeft plaatsgevonden en spreekt over 'stoeien'.
Profielfoto van
Geschreven door

De docente zocht contact met jongens omdat ze ‘opleefde van de aandacht’. Dat zei ze donderdag tijdens de rechtszaak in Den Bosch.
De geschiedenisdocente stuurde in de laatste maanden van 2013 seksueel getinte berichten aan twee leerlingen via sms en WhatsApp. De vrouw, die toen 29 jaar oud was, schreef onder meer aan één van de jongens dat ze zijn shirt zou willen uittrekken en hem van zijn nek naar beneden zou willen kussen.
'Aan het stoeien'De rechter beschuldigde R. er ook van dat ze tongzoende met een leerling. De voormalige lerares ontkende dit. Ze gaf aan dat ze ‘aan het stoeien’ was met hem en zou hebben gepraat. Dit terwijl de jongen beweerde dat er sprake was van seksuele handelingen, waaronder orale seks.
Daarnaast zou R. een andere leerling hebben gemasseerd en een lik op zijn wang hebben gegeven. Dat was bedoeld als geintje, zo verklaarde ze donderdag. Net zoals dat hem tijdens een schoolfeest een klap op zijn kont gaf. “Het ging me om de aandacht. Daar leefde ik op.”

Wachten op privacy instellingen...

'Gevaarlijk, maar leuk'Uit berichtjes blijkt volgens de rechter dat Hilde R. haar slachtoffer wilde ontmoeten om te zoenen op school. R. ontkende dat er werd gezoend en benadrukte ook dat ze wist dat het gevaarlijk was, maar dat het daarom juist zo leuk was.

Wachten op privacy instellingen...

Screenshots van sommige teksten werden later via sociale media verspreid. Ze kwamen ook terecht bij de directie van het ds. Pierson College, die de vrouw onmiddellijk ontsloeg. Leerlingen veroordeelden haar acties en vonden het terecht dat ze was weggestuurd.
'Wilde zelfmoord plegen'R. vertelde dat ze 'hard werd gegrepen' door de media-aandacht. “Dat heeft me echt genekt. Ik wil dit afgesloten hebben”, zei ze. “Toen het in de media kwam, wilde ik zelfmoord plegen. Nu ze er weer bij zijn, weet ik niet of ik uit mijn woorden kom”, verwees ze naar de journalisten in de zaal. R. wilde de zaak daarom achter gesloten deuren voortzetten, maar de rechtbank ging hiermee niet akkoord.
De oud-docente had een partner en een kind toen ze de ontucht zou hebben gepleegd. "Ik vind het heel erg voor de jongens, mijn gezin, de school, de gezinnen van de jongens, mijn ouders”, vatte ze samen. De ontucht was een behoorlijke klap voor de partner van R. Ze zijn nog wel samen. Hij zou haar nu meer aandacht geven.
'R. zocht hardnekkig contact'Volgens de officier van justitie vonden de leerlingen het in het begin wel spannend, maar vonden ze het uiteindelijk vervelend. Ze verwijderden R. uit hun contactenlijsten, maar ze zocht naar verluidt steeds weer hardnekkig contact. Dit terwijl ze, wat justitie betreft, had moeten aangeven dat dit echt niet kon.

Wachten op privacy instellingen...

“Het gaat hier over een docent en een leerling. Een bijna 30-jarige vrouw en een jongen van nog geen zestien jaar oud”, zei de officier. Daarnaast gelooft justitie niet dat het bij ‘stoeien’ bleef. “’De volgende keer doen we het staand, dan heb je meer controle’. Het kan niet anders dan dat het gaat om seksuele handelingen", aldus Justitie.
Advocaat: verlaag werkstrafJustitie eist 200 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf, met een proeftijd van twee jaar. De advocaat van R. wil een kortere werkstraf en geen celstraf. De oud-docente zou veel last hebben gehad van de media, die bij haar in de straat stonden en een voet tussen haar deur staken.
Ook zegt de advocaat dat er in de berichten niets over seks staat, maar dat het alleen om een ‘seksuele toon’ ging. Die berichten zouden ook op stoeien kunnen duiden. De rechter doet over twee weken uitspraak..

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.