Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch kan slechts een schijntje terugkrijgen van een miljoenenschade

18 februari 2015 om 14:43
nl
De schade die het Jeroen Bosch Ziekenhuis lijdt door een mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier loopt op tot ruim 24 miljoen euro. Maar vanwege afspraken met de leverancier hoeft het ziekenhuis niet te rekenen op een vergoeding van meer dan 1,5 miljoen.
Geschreven door

In totaal vier Nederlandse ziekenhuizen hebben een conflict met de Portugese leverancier Alert. Het gaat behalve het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Bernhoven in Uden en het Atrium MC in Heerlen. De zaak loopt al sinds 2008.
Een woordvoerster van het ziekenhuis in Den Bosch zegt dat de schade is opgelopen door bijvoorbeeld noodoplossingen. De zaak ging namelijk mis toen het programma in 2010 werd ingevoerd. Er moest een oplossing komen voor de opslag van de dossiers. Daarmee liepen ook de personeelskosten op. Volgens haar is het bedrag als verlies opgenomen in de jaarrekening.
Hoger beroepHet Portugese softwarebedrijf Alert is het niet eens met de berekening en zegt dat het ziekenhuis de kosten opvoert. Overigens verloor het Jeroen Bosch Ziekenhuis eerder een rechtszaak over de schadevergoeding, maar kreeg in hoger beroep gelijk. Het gerechtshof gaat tot een maximum van 1,5 miljoen euro beslissen over een schadevergoeding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.