165 alcoholvergiftigingen tijdens carnaval in Brabant, steeds meer jongeren slachtoffer

18 februari 2015 om 15:31
nl
Bij de Brabantse ziekenhuizen hebben zich tijdens het afgelopen carnaval zeker 165 mensen gemeld met een alcoholvergiftiging. Daar zaten zeker 33 jonge tieners bij, zo melden de ziekenhuizen die dat bij hebben gehouden.
Geschreven door

Onder de jongeren met alcoholvergiftiging waren kinderen van 14 en 15 jaar oud.
Het aantal jongeren met acute drankproblemen was het afgelopen carnaval vooral opvallend in Den Bosch (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en de regio Eindhoven (Máxima Medisch Centrum)
Steeds meer jonge tieners met alcoholprobleemVolgens de meeste ziekenhuizen is het totaal aantal alcoholvergiftigingen tijdens carnaval vergelijkbaar met dat van vorig jaar. Wel dus met een opvallende stijging van het aantal erg jonge tieners met drankproblemen.
Ook waren er in een aantal gevallen drank en drugs in het spel. Dat leidde dan vaak tot zeer agressief gedrag.
De meeste gevallen van alcoholvergiftiging worden gemeld door de ziekenhuizen in de twee grootste steden van Brabant: regio Eindhoven (Máxima Medisch Centrum en Catharinaziekenhuis) en Tilburg (Sint Elisabethziekenhuis).
Roeland van Roosmalen van verslavingsinstelling: "Dit zijn excessen. Over het algemeen gaat het goed. Voor ouders is het zaak om zo vroeg mogelijk betrokken te zijn en duidelijk te zijn naar hun kinderen. En zeker geen biertje drinken onder toezicht. Gewoon geen alcohol drinken onder de achttien jaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.