Video

Jeffrey Bruma inzetbaar in Europa League tegen Zenit Sint Petersburg

18 februari 2015 om 15:41
nl
Jeffrey Bruma is donderdag inzetbaar in het Europa Leagueduel tegen Zenit Sint Petersburg. De verdediger van PSV kampte afgelopen week met liesklachten, maar hij is weer fit verklaard.
Geschreven door

Bruma trainde woensdag weer volledig mee. Dat vertelde Phillip Cocu woensdag tijdens een persconferentie.
Zenit Sint Petersburg is op dit moment koploper van Rusland. De competitie ligt daar momenteel stil. Dat kan een voordeel zijn, maar Memphis Depay kijkt liever naar zijn eigen ploeg. "We moeten ons eigen spel spelen. Zij hebben een hele goede en ervaren ploeg, maar wij hebben ook heel veel kwaliteit. Het wordt een belangrijke en mooie wedstrijd voor ons."
Phillip Cocu schat de kansen op een goed resultaat tegen Zenit groot in. "Ik zeg niet dat wij de favoriet zijn, maar we maken wel een goede kans. Het is een ploeg die behoorlijk wat individuele kwaliteit voorin heeft lopen en fysiek sterk is. Met name achterin en op het middenveld. Het zijn allemaal spelers van 25 jaar en ouder. Een volwassen team dus. Als wij daar niet goed mee omgaan dan kan het een moeilijke wedstrijd worden, maar we zijn zeker niet kansloos."
Sterkst mogelijke opstellingIn tegenstelling tot eerdere Europa Leaguewedstrijden speelt PSV donderdag in haar sterkst mogelijke opstelling. Dat betekent dat Georginio Wijnaldum, Luuk de Jong en Memphis Depay sowieso van de partij zijn. Die laatste staat te trappelen om te spelen: "Natuurlijk wil ik deze wedstrijd spelen, maar daar ga ik niet over. Dat is aan de trainer, maar ik ga er wel vanuit", aldus Depay.
Karim Rekik ontbreekt vanwege een verrekking van een spier. Daarom heeft Cocu Abel Tamata bij de wedstrijdselectie gehaald.
SupportersMinder enthousiast over de wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg zijn de Eindhovense supporters. Slechts twintigduizend kaarten zijn tot nu toe verkocht. "We hebben nog een dag. We hopen dat er morgen nog extra fans naar het stadion komen, want we hebben elkaar gewoon nodig", aldus Phillip Cocu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.