Failliet Zoo Parc Overloon maakt doorstart met Libéma

18 februari 2015 om 15:58
nl
Het failliete Zoo Parc Overloon is overgenomen door vrijetijdsgigant Libéma in Rosmalen. Daarmee is het dierenpark gered. Ook Aqua Zoo Friesland en Dierenpark Wissel in Epe worden overgedragen aan Libéma. Besloten is dat het dierenpark in Epe de deuren sluit.
Geschreven door

Deze parken werden onlangs eveneens failliet verklaard. Er waren verschillende bedrijven geïnteresseerd in een overname. Volgens de curator heeft Libéma het beste bod uitgebracht.
Libéma, exploitant van onder meer de Beekse Bergen in Hilvarenbeek en Dierenrijk in Nuenen heeft laten weten dat de parken in Leeuwarden en Overloon open blijven. Toekomstig vestigingsmanager Martin van Hees is blij met de overname. "Het park past bij het Dierenrijk in Nuenen en de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. We gaan onderling samenwerken, maar Het Zoo Parc in Overloon krijgt op korte termijn ook een nieuw jasje."
Dierenpark in Epe geslotenHet dierenpark Wissel in Epe wordt gesloten.  De dieren worden geplaatst in andere parken in Europa. De vorige eigenaar van de parken, Zodiac Zoos, verkeerde al lange tijd in zwaar weer.  Zeker nadat het bedrijf de Kasteeltuinen in Arcen failliet moest laten gaan en met de schulden bleef zitten.
Het bedrijf heeft nog geprobeerd andere geldschieters aan te trekken, maar dat lukte niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.