Verrassend lagere straffen voor daders fatale steekpartij Cuijk

18 februari 2015 om 16:11
nl
Twee broers en een neef uit het Limburgse Gennep hebben woensdag in hoger beroep fors lagere straffen gekregen voor het doodsteken van Deniz Sivritas uit Cuijk. De twee verdachten die eerder door de rechtbank tot vijftien jaar cel waren veroordeeld, moeten nu tien en negeneneenhalf jaar de gevangenis in.
Geschreven door

De jongere broer werd door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken, nadat hij eerst drie jaar had gekregen voor medeplichtigheid aan de steekpartij in september 2012 in de Cuijkse wijk De Valuwe.
Achttien messtekenHet slachtoffer zou de avond ervoor het 14-jarige zusje van de twee broers hebben verkracht. Daarop gingen de drie daders naar Cuijk, waar ze na een urenlange zoektocht op klaarlichte dag  de 20-jarige Sivritas met achttien messteken ombrachten met een koks- en een vleesmes.
De straf is lager omdat moord niet bewezen wordt geacht, wel doodslag. Het zou volgens het hof mogelijk zijn dat de verdachten 'het slachtoffer slechts al dan niet onder bedreiging van een mes naar de politie wilden sturen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.