Ambtenaar waarschuwt hondeneigenaren voor giftige brokken: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

18 februari 2015 om 17:52 • Aangepast 21 november 2020 om 19:58
nl
Marleen Goedhart, Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) in Waspik en omgeving, heeft het er maar druk mee. Op tal van plaatsen zijn de afgelopen weken giftige hondenbrokken opgedoken. De meldingen leveren haar veel werk op. Goedhart controleert deze woensdag tal van plekken tussen Waspik en Den Bosch. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, het is bizar", zo zegt ze tijdens haar ronde.
Profielfoto van
Geschreven door

"Wie doet nu zoiets?", vraagt Goedhart zich af, terwijl ze goed kijkt of er geen giftige brokken liggen. Uitdrukkelijk wil ze mensen op straat waarschuwen. De BOA roept mensen op om de vindplaats van giftige brokken door te geven aan de politie. Zelf is ze er vol van: "Het beheerst nu al mijn dagen", klinkt het emotioneel.
Giftige brokken op uitlaatvelden, in achtertuinen en speeltuintjesInmiddels zijn de giftige hondenbrokjes opgedoken in Wijk en Aalburg, Tilburg, Waalwijk, Drunen, Kaatsheuvel en 's Gravenmoer. Het is niet duidelijk wie er achter zit. De brokken zijn gevonden op uitlaatvelden en bij speeltuintjes, maar ze zijn ook bij hondenbezitters in achtertuinen gegooid. Meerdere honden zijn ernstig ziek geworden door het eten van de gifbrokken, één hond in Kaatsheuvel is overleden.
Bewoners gaan schoonmakenInmiddels komen er ook andere mensen in actie. Zo wil Joyce Vugts uit Vlijmen komende zaterdag in haar woonomgeving de straten vegen. Ze hoopt dat andere bewoners ook blik en veger gaan pakken.
"Op deze manier voorkomen we ook eventuele problemen met spelende kinderen", legt de Vlijmense uit.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.