Celstraf voor wapenbezit bij schietpartij Heesch, niet voor poging tot doodslag en bedreiging

18 februari 2015 om 17:06
De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag een 30-jarige man veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf. Hij stond samen met een man van 35 terecht voor de schietpartij in Heesch, in oktober 2013. Beide verdachten zijn vrijgesproken van poging tot doodslag en bedreiging.
Geschreven door

Justitie had hiervoor vrijspraak gevraagd, omdat niet duidelijk is geworden wie er geschoten heeft. Wel eiste het Openbaar ministerie (OM) vijf maanden cel voor verboden wapenbezit, een straf die door de rechter werd overgenomen.
De 35-jarige man uit Oss wordt helemaal niet meer vervolgd.
Wel vuurwapen bij zich, niet geschotenAan de schietpartij op de Biezenloop ging een opstootje op straat vooraf, waarbij de verdachten en hun vriend belaagd werden. Het bovenraam van een huis in de omgeving werd getroffen door een kogel, maar niemand raakte gewond.
De 30-jarige verdachte die in Best woont, had toegegeven dat hij een vuurwapen bij zich had. Hij had dat gericht op zijn belagers om zijn vriend te helpen, maar ontkent dat hij geschoten heeft.
Ook heeft de tegenpartij geweigerd een verklaring af te geven.
Zoektocht bij hotel Van der ValkNaar de verdachte uit Best werd vier weken na de schietpartij urenlang gezocht in en om hotel Van der Valk in Vught. De verdachte wist toen te ontsnappen maar werd in juli vorig jaar alsnog opgepakt.

Wachten op privacy instellingen...