"Schooldirecteur in Zundert ging zeer listig te werk bij stelen 200.000 euro"

18 februari 2015 om 18:19
nl
Een listige boekhoudkundige truc is volgens de Stichting Primair Onderwijs in Zundert de manier waarop schooldirecteur René van den Broeke 200.000 euro kon wegsluizen bij zes verschillende scholen.
Geschreven door

Volgens voorzitter van de Raad van Toezicht Francis van Ooijen kwamen de misstanden aan het licht nadat er een nieuwe boekhouder was aangenomen. Die kwam erachter dat er tussen 2009 en 2014 veel te veel geld werd uitgegeven. Het geld zou op zijn gegaan aan hotels, tuincentra en zelfs een seksbioscoop.
Schoolbestuur is er kapot van"Hij liet de afboekingen van bijvoorbeeld representatie of personeelskosten synchroon lopen met zijn eigen betalingen, daardoor kwamen wij er zo laat achter," vertelt Francis van Ooijen. Over twee weken wordt duidelijk of de schooldirecteur wordt ontslagen.
'Moddergooien'Van den Broeke heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Volgens zijn vrouw wordt er met modder gegooid en zit Van den Broeke overspannen thuis. "Het ligt allemaal veel gecompliceerder dan het bestuur nu doet voorkomen, het lijkt alsof hij nooit iets goeds heeft gedaan. Inhoudelijk ga ik er niets over zeggen."
Donderdag doet de Raad van Toezicht aangifte bij de politie om het geld terug te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.