Video

'Ik zie geen luiers meer': huishulp Anja bezoekt verwaarloosde Ad (72) in nieuwe aanleunwoning

19 februari 2015 om 20:04
nl
De zwaar vervuilde en verwaarloosde Ad uit Oosterhout (72) is verhuisd. De beginnend dementerende man woont sinds donderdag in een aanleunwoning. Hij kwam in het nieuws omdat hij geen huishoudelijke hulp meer kreeg na het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg.
Geschreven door

Zijn voormalige hulp in de huishouding Anja van den Boogaard en de buurvrouw trokken aan de bel omdat zij schrokken van de extreme vervuiling in zijn huis.
Overal lagen luiers, vieze was en etensresten. De uitwerpselen lagen op de vloeren. Ook het bed was doorweekt. Anja is dolblij met de verhuizing naar een aanleunwoning. Donderdag ging ze voor het eerst weer bij Ad op bezoek: "Het is schoon! Ik ben tevreden."
Fout gemaaktLange tijd kreeg Ad geen hulp. Er bleek na het ontslag van schoonmaakster Anja een fout te zijn gemaakt met het aanvragen van nieuwe hulp. Wethouder Marjan Janse van Oosterhout schrok zo van het verhaal dat er acuut een spoedschoonmaak werd geregeld. Het huis werd dus weer schoon, maar inmiddels heeft Ad een aanleunwoning. Hij kan nu hulp krijgen wanneer-ie wil.
Ad vindt het wel fijn. "Het is hier netjes. Ik moet opgevangen worden en dat doen ze goed. Alleen... die mis ik hè." Hij wijst naar Anja die na haar ontslag niet meer komt schoonmaken. "Ach, dan kom ik toch af en toe op bezoek", zegt Anja meelevend.
Schoonmaakster Anja is dus heel blij met de verhuizing van Ad. "Dit kon zo niet langer. Dankzij de media is hij nu versneld geholpen aan een nieuwe woning met zorg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.