Erik de Ridder wil 40 dagen vasten,maar zal zeker moeilijke momenten krijgen - Omroep Brabant

Erik de Ridder wil 40 dagen vasten,maar zal zeker moeilijke momenten krijgen

18 februari 2015 om 20:14
nl
Bijna iedere Brabander heeft nog wel herinneringen aan de vroegere vastentijd. Alle snoepjes gingen in een trommeltje en kwamen er pas later uit. Vandaag is die vastentijd begonnen, maar er zijn niet zo heel veel mensen meer die daar nog iets aan doen. De Tilburgse wethouder Erik de Ridder nog wel: “De komende veertig dagen geen vlees, geen alcohol en geen tussendoortjes. Ik heb de afgelopen dagen intensief carnaval gevierd. Maar nu is er even een tijd van bewust minder doen en ook wel een moment van bezinning”, aldus Erik de Ridder.
Geschreven door

“Tijdens carnaval heb ik lekker meegedaan. Dat moet ook. Maar soms heb je echt een periode van minderen en bezinning nodig. Als wethouder en vader van een gezin heb ik best een druk bestaan. Als wethouder kom je tijdens recepties en ontvangsten vrijwel dagelijks in de verleiding om lekker mee te eten en te drinken. Dan kan het geen kwaad om in de weken naar Pasen toe eens even wat bewuster te leven en de nuchterheid op te zoeken.”
Moeilijke momentenNatuurlijk krijgt De Ridder de komende weken zijn moeilijke momenten: “Vast en zeker komende zondag bij Willem II-Ajax. Dan krijg je toch de nodige pilsjes aangeboden. Die moet ik dan wel afslaan, hoewel dat heel moeilijk gaat worden als Willem II van Ajax zou winnen.”
Erik de Ridder krijgt best veel positieve reacties op zijn initiatief: “Ik heb het op Twitter gezet en daar krijg ik veel goede reacties op. Als het mensen aanspoort tot iets meer bezinning, dan zou ik dat mooi vinden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.