Video

Reisadviseur aan huis steeds populairder: 'Deze plekken vind je niet bij een reisbureau'

18 februari 2015 om 19:11
nl
Haar zolderkamertje bouwde ze om tot kantoor. En sinds een maand is Monique Langenberg uit Engelen zelfstandig reisadviseur. Haar specialiteit: de Verenigde Staten. Volgens branche-organisatie ANVR wordt de zelfstandige reisadviseur steeds populairder. In Brabant zijn er ruim tweehonderd actief en het aantal neemt elk jaar met tien procent toe.
Geschreven door

Hans van der Pluijm wil een droomreis maken naar de westkust van de Verenigde Staten. "Op het internet krijg ik dit nooit voor elkaar en bij reisbureaus vind ik toch dat je vaak een standaardpakket krijgt."
In het weekend aan huisMonique Langenberg vindt de zelfstandige reisadviseur een goede aanvulling op het reisbureau en het internet. "Ik kan 's avonds of in het weekend bij je thuis komen. Ik denk dat mensen dat gezoek op internet een beetje beu zijn. Ik reis zelf graag en vind plekjes die je niet bij een reisbureau zult vinden."
Wigwam langs route 66Ze wijst op een foto van een motel in de vorm van een wigwam langs route 66. "Dit is zo'n leuke plek om te overnachten, ik heb er zelf geslapen." Monique Langenberg heeft alle opleidingen doorlopen en is ook aangesloten bij de ANVR.
Van der Pluijm gaat een flinke rondrit maken in de Verenigde Staten. Monique heeft de reis persoonlijk voor hem samengesteld. Monument Valley en Brice Canyon staan op het programma. Achter het bureau van Monique Langenberg hangt een grote poster van Monument Valley. "Dit wordt dan je uitzicht vanuit je hotelkamer," zegt ze enthousiast.
Mooie aanvullingBranche-organisatie ANVR juicht de toename van het aantal zelfstandige reisadviseurs toe. "Het is een goede aanvulling op het internet en de reisbureaus," zegt directeur Frank Oostdam. "De reisbureaus zien het als flinke concurrentie en komen nu zelf ook met adviseurs die bij je aan huis komen en een hele persoonlijke reis samenstellen."
De zelfstandige reisadviseur is, net als Monique Langenberg, erg specialistisch. "Ze weten vaak ontzettend veel van hun gebied en kunnen zo hele speciale reizen aanbieden," zegt Frank Oostdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.