Art Rooijakkers gaat spannende reis maken naar Noord-Irak

18 februari 2015 om 22:49
nl
Indien mogelijk vertrekt Art Rooijakkers uit Geldrop volgende maand naar Noord-Irak. Het gebied wordt door IS geteisterd. De presentator van onder andere Wie is de Mol? is van plan om naar het gebied af te reizen om zich in te zetten voor Stichting Vluchteling. Een van de steden waar Rooijakkers naar toe zou gaan, Erbil, leek redelijk veilig maar werd dinsdagavond aangevallen door IS. De presentator uit Geldrop vindt het allemaal erg spannend, vertelde hij woensdagavond bij RTL Boulevard.
Geschreven door

Rooijakkers gaat er vanuit dat hij veilig kan verblijven in Irak. "Anders zou de stichting mij er niet naartoe sturen, denk ik. Maar zelf zou ik Noord-Irak nooit hebben uitgekozen", zei hij bij het showbizzprogramma van Albert Verlinde.
TrainingOmdat de reis naar het gebied niet helemaal zonder gevaar is, moest Rooijakkers een speciale training ondergaan. "Dat is best heftig. Je leert hoe je om moet gaan met dronken grensbewakers of wat je moet doen als er een kidnapping dreigt."
In februari was de presentator ook al actief voor Stichting Vluchteling. Toen regelde hij een shirt van Arjan Robben voor een Syrisch jongetje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.