Cellentekort voor jihadverdachten dreigt, terroristenafdeling in Vught mogelijk uitgebreid

19 februari 2015 om 10:55
nl
De terroristenafdelingen van de gevangenissen in Vught en Rotterdam moeten mogelijk gaan uitbreiden. Er zou een tekort aan speciale cellen voor jihadverdachten dreigen, zo meldt het Brabants Dagblad donderdagochtend.
Geschreven door

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat er met het Openbaar Ministerie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid gesprekken worden gevoerd over de uitbreiding.
Het overleg zou in pril stadium verkeren. Momenteel telt Nederland twee speciale terroristenafdelingen in de gevangenissen in Vught en Rotterdam.
Kritiek op afdelingenEr is veel kritiek op de afdelingen. Zo stelde Harry Versteeg, voorzitter van de Vereniging van Gevangenisdirecteuren, woensdag in gesprek met nieuwszender BNR dat gevangenissen in Nederland niet in staat zijn om radicalisering onder gevangenen te herkennen.
Eerder pleitte advocaat André Seebregts tegenover Omroep Brabant juist voor de spreiding van radicale moslimgevangenen over gevangenissen. Het huidige systeem werkt radicalisme volgens hem juist in de hand. Seebregts vertegenwoordigt meerdere jihadisten die vastzitten in Vught.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.