Het verschil tussen Brabanders en Belgen in 'Merlijn over de grens'

19 februari 2015 om 13:17
nl
Brabanders en Belgen. Lijken we cultureel op elkaar of is het goed dat er een grens is getrokken? Presentator Merlijn Passier zoekt het voor je uit in het nieuwe Omroep Brabantprogramma 'Merlijn over de Grens'.
Geschreven door

Samen met cameraman Oscar Ros gaat Merlijn op zoek naar het verschil tussen de Brabander en de Belg. Welke rol speelt de in 1843 definitief vastgestelde grens nog in onze levens? Kunnen we de grens opheffen of moeten we hem benadrukken?
Voor de grensbewoners lijkt de scheiding in ieder geval weinig uit te maken. Ze passeren de grens dagelijks, doen hun boodschappen bij de buren, sturen de kinderen naar een school aan de overkant en ze werken waar het hen uitkomt.
Tocht langs de grensIn 'Merlijn over de Grens' volgen Merlijn en Oscar de ongeveer 150 kilometer lange route van Budel, waar Limburg, Brabant en België aan elkaar grenzen, tot het punt onder Ossendrecht waar Zeeland begint.
Merlijn over de Grens is vanaf 21 februari iedere zaterdag te zien op Omroep Brabant vanaf 19.00 uur (daarna ieder uur herhaald). Kijk voor meer informatie op: omroepbrabant.nl/merlijnoverdegrens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.