Demy de Zeeuw staat op als leider van NAC Breda: 'Het is te braaf en te lief'

19 februari 2015 om 14:18
nl
Demy de Zeeuw maakte afgelopen weekend tegen ADO Den Haag een uitstekend debuut voor NAC. Zijn ploeg verloor weliswaar met 3-2, maar de middenvelder scoorde twee keer. De Zeeuw lijkt de man te zijn waar NAC al het hele seizoen op wacht. Hij brengt voetballend vermogen, goals en leiderschap. "Je moet de overtuiging hebben dat je er iets van kan maken."
Geschreven door

Na de nederlaag tegen ADO Den Haag, afgelopen zaterdag, was Demy de Zeeuw teleurgesteld maar ook strijdvaardig. Vol overtuiging zei de middenvelder vlak na afloop dat NAC de volgende wedstrijd zou winnen. En die is vrijdagavond, thuis tegen Cambuur. De Zeeuw is -zoals een echte leider- nog steeds vastberaden.
Overtuiging   "Ik ben er inderdaad nog steeds van overtuigd dat we gaan winnen", zegt De Zeeuw donderdag na de laatste training. "Als je daar niet in gelooft, hoef je ook niet te spelen. We moeten gewoon eens winnen en ik denk dat Cambuur daar een ideale tegenstander voor is."
De Zeeuw mist overtuiging in het spel van NAC. "Bij de thuiswedstrijden die ik van NAC heb gezien, is het even vijf minuten druk zetten en dan gaat het er weer af", zo legt de middenvelder uit. "Maar we moeten dat minimaal een helft volhouden en liefst negentig minuten. Je moet wel laten zien waar je voor speelt. En of je nou op de zestien druk zet of op de middellijn maakt niet uit. Je moet gewoon fel zijn en het publiek achter je krijgen. Dat is kwaliteit, maar ook mentaliteit."
Nacompetitie of degradatieDemy de Zeeuw is bij NAC een leider. Mede door zijn staat van dienst dwingt hij dat op natuurlijke wijze af. De Bredase ploeg -vechtend tegen degradatie- kan dat heel goed gebruiken. "Ik vind het allemaal een beetje te braaf en te lief. Als je ziet op welke plek we staan, dan moet je vrijdag de overtuiging hebben dat je gaat winnen. Anders wordt het een heel moeilijk verhaal. Dan heb je nog tien wedstrijden om tegen degradatie te strijden in plaats van het ontlopen van de nacompetitie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.