NAC-trainer Robert Maaskant: 'Kritiek op Ten Rouwelaar en Fernandez is terecht'

19 februari 2015 om 16:36
nl
NAC Breda zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Ook na de komst van trainer Robert Maaskant pakt de ploeg nauwelijks punten. Nog elf wedstrijden heeft NAC om het tij te doen keren en rechtstreekse degradatie dan wel de nacompetitie te ontlopen. Vrijdagavond speelt de ploeg thuis tegen Cambuur. "Wij hebben het gevoel dat de eerste overwinning er aan zit te komen."
Geschreven door

Bij NAC zijn ze er heilig van overtuigd, slechts één overwinning zal de ommekeer betekenen en de ploeg uiteindelijk van de voorlaatste plaats verlossen. Een winstpartij wordt dan wel tijd, want het gat met de 'veilige plaats' vijftien is alleen maar groter geworden.
Go Ahead Eagles staat nu acht punten voor op NAC. Maar in Breda is er nog altijd het geloof dat het team de nacompetitie ontloopt.
NAC moet verrassen"Natuurlijk is dat geloof er", stelt NAC-trainer Robert Maaskant. "Ik denk als wij zes keer winnen we ons gewoon veilig spelen. En dat kan, want ondanks de resultaten zie ik nog steeds een elftal dat groeiende is. We hebben eigenlijk allemaal het gevoel dat die eerste overwinning er aan zit te komen."
"Het is  inderdaad realiteit dat het gat met de nummer vijftien groter is geworden", vervolgt Maaskant. "Maar we wisten in januari al dat als andere ploegen gaan winnen, je het niet meer in eigen hand hebt. Het is simpel, je moet nu van je concurrenten winnen en ook ergens verrassen. Het wordt wel tijd dat we dat gaan doen."
Ten Rouwelaar blijft eerste keusProbleem bij NAC is dat nog niet iedereen het gewenste niveau haalt. Keeper Jelle ten Rouwelaar speelt bijvoorbeeld geen goed seizoen en krijgt inmiddels veel kritiek van de supporters. "Ik vind die kritiek wel terecht", zegt Robert Maaskant.
"Jelle weet het zelf ook, hij is daar heel open in. In Den Haag ging hij bij de tweede goal niet vrijuit en een keeper wordt afgerekend op dat soort momenten. Hij trekt zich die kritiek ook aan. Hij is nu met een ander trainingsschema bezig om de scherpte terug te krijgen die hij altijd had."
Maaskant is dan ook niet van plan om Ten Rouwelaar te passeren. "Dat vind ik wat onredelijk. Als dat aan de orde zou zijn, dan moet je ook vervanging klaar hebben staan. Van de keepers die wij hebben, is Ten Rouwelaar nog steeds de beste keus. Andries Noppert is nog in opleiding en Gabor Babos is nog niet fit genoeg om dit nu aan te kunnen. Bovendien heeft Jelle een enorme staat van dienst", aldus Maaskant.
Fernandez is mikpunt van kritiekOok spits Guyon Fernandez heeft het momenteel moeilijk in Breda. Hij kan nog niet overtuigen en is mikpunt van kritiek bij het publiek. "Bij Guyon is die kritiek ook gewoon terecht", stelt de coach van NAC.
"Daar hadden wij en hijzelf ook meer van verwacht. Maar er zijn wel wat verzachtende omstandigheden aan te voeren. In de beginfase was hij niet honderd procent fit en speelde het elftal niet het soort voetbal waarmee hij makkelijk in stelling gebracht kan worden. Al die voorwaarden komen steeds dichterbij. Hij komt in vorm."
"Ik kan het hele elftal nu op zijn kop gaan zetten, maar ik denk dat er vertrouwen en bepaalde vastigheden komen", besluit Maaskant.
'Kansen die ik krijg, moet ik maken'Guyon Fernandez snapt de kritiek op zijn functioneren. Maar met de komst van Demy de Zeeuw ziet hij het positief in. "Zoals NAC naar een overwinning snakt, snak ik naar doelpunten", zegt de puntspeler.
"Met de komst van Demy is het voor mij wat makkelijker voetballen. Ik merk al wel op trainingen dat het beter gaat. Ik miste ritme en dat komt er nu wel aan. Ik word rustiger voor de goal en denk minder na. Dat moet er nu in wedstrijden uitkomen. Maar kritiek mag er zijn, dat is niet meer dan normaal. De kansen die ik krijg, moet ik maken."            
NAC kan vrijdagavond niet beschikken over de geblesseerden Henrico Drost en Jeffrey Sarpong.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.