Willem II kan tegen Ajax zeker beschikken over Dijks en misschien ook Haemhouts

19 februari 2015 om 14:57
nl
Willem II kan in de wedstrijd tegen Ajax weer beschikken over linksback Mitchell Dijks en zo goed als zeker kan ook middenvelder Robbie Haemhouts in actie komen.
Geschreven door

Bij Haemhouts is het even afwachten hoe zijn hamstring reageert op de training. Dat liet trainer Jurgen Streppel donderdag na de training weten. Daar staat tegenover dat aanvaller Bruno Andrade nog onvoldoende hersteld is van zijn kuitblessure en het duel met Ajax moet missen.
Willem II speelt zondagmiddag om halfdrie in een bijna totaal uitverkocht stadion. Op dit moment zijn er nog slechts enkele plaatsen verkrijgbaar. “En dat is mooi want een wedstrijd tegen bijna ex-landskampioen Ajax voor een uitverkocht huis is altijd bijzonder.  Ik kijk er naar uit. Ajax is een goed voetballende ploeg maar ik acht ons zeker niet kansloos. Bovendien wil ik iets rechtzetten na onze slechte vertoning tegen Vitesse”, klinkt Streppel strijdbaar.
Knie uitvoerig getestVoor verdediger Mitchell Dijks was de training van donderdag een belangrijke. Na de verloren wedstrijd tegen Vitesse had de oud-Ajacied last van zijn knie. “Ik heb met de dokter gesproken en ik bleek last te hebben van een botkneuzing. Deze training is de knie uitvoerig getest en gelukkig is het allemaal goed nu. Vrijdag sluit ik weer aan bij de groep en dan kan ik tegen Ajax spelen.”
De linksback van Willem II leeft al de hele week naar deze clash met zijn oud-werkgever toe. “Dat is natuurlijk voor mij heel bijzonder. Ik loop al wat te dollen met Joel Veltman en Davy Klaassen van Ajax. Een beetje jennen over en weer. Ik ben blij dat ik fit ben. Sterker nog, ik denk dat ik gewoon in de basis start”, zegt Dijks. Trainer Jurgen Streppel bevestigt later dat dat inderdaad het geval zal zijn.
Jerson Cabral of Ben SaharOf ook Jerson Cabral tegen Ajax in de basis begint is nog maar de vraag. De aanvaller wisselde de laatste wedstrijden met Ben Sahar van plaats. Tegen Heracles Almelo speelde Sahar driekwart wedstrijd en werd vervangen door Cabral, tegen Vitesse was het precies andersom.
Cabral: “Zoals iedere voetballer wil ook ik het liefst iedere wedstrijd van begin tot eind voetballen. Maar dat is een keuze van de trainer. Ik heb het naar mijn zin bij Willem II en doe mijn best om de trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten. Een doelpunt tegen Ajax zou daar wel eens in mijn voordeel kunnen werken."
'Zeker niet kansloos'Willem staat momenteel tiende in de eredivisie met 30 punten uit 23 wedstrijden. Van de 11 thuiswedstrijden werden er liefst 6 gewonnen. Ajax won 6 van zijn 10 uitduels. “Er liggen kansen voor ons. Natuurlijk speel je tegen Ajax dus het wordt heel moeilijk. Maar kansloos zijn we zeker niet. Aan ons om te laten zien wat we waard zijn”, klinkt het bijna in koor van zowel Streppel als zijn spelers Dijks en Cabral.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.