Weer verdachte hondenbrokken gevonden, nu in Veldhoven, Breda, Udenhout en Vught

19 februari 2015 om 15:53
nl
Woensdag en donderdag zijn er meldingen gedaan van vondsten van mogelijk vergiftigde hondenbrokken in Breda, Veldhoven, Den Bosch, Tilburg, 's Gravenmoer, Vught, Rijen en Sint Willebrord. In Brabant stellen mensen steeds vaker de verdachte brokken te vinden.
Geschreven door

Op Facebook plaatste d

ierenpraktijk DierenDokters Kalmoesplein uit Eindhoven donderdagochtend foto’s van mogelijk vergiftigde hondenbrokken die gevonden zouden zijn vlakbij de Kempenbaan in Veldhoven.
Bij Omroep Brabant zijn ook melding binnengekomen uit Vught en Udenhout. In Vught zouden de brokken in brandgangen en op grasveldjes in woonwijken gevonden zijn. In Udenhout werd de vondst gedaan in woonwijk De Mortel. In Berlicum wordt melding gemaakt van zulke hondenbrokken op het Brouwhuis en bij basisschool De Kleine Beer.
Ook vanuit Sint Willebrord en Rijen zijn meldingen gemaakt van verdachte hondenbrokken.
Brokken in BredaDe politie meldt donderdag dat er ook meldingen van verdachte brokken in Princenhage in Breda zijn binnengekomen. De brokken zijn wit en lijken op de andere brokken die in de provincie zijn gevonden.
Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage zegt dat de gevonden brokken in Breda lijken op vaatwastabletten. "We weten niet wat voor soort spul erin zit. Vandaar ook dat we het opgestuurd hebben voor onderzoek."
Er zijn ook mensen die vuurwerkresten ingeleverd hebben. "Daar zit kalkachtig spul in en vaak zit er ook nog wat papier aan. Het is herkenbaar aan de kruitgeur. Ook dat hebben we opgestuurd voor onderzoek. Want het zou best kunnen dat honden ook daar ziek van worden als ze het opeten."
Ook elders brokken gevondenRecent worden er steeds vaker verdachte brokken gevonden in Brabant. Zo kwamen er deze week onder meer meldingen binnen uit Wijk en Aalburg, de Tilburgse wijk Reeshof, Drunen en Waalwijk. Ook in de Bossche wijk Maaspoort vond iemand de brokjes. En in 's Gravenmoer zijn verdachte hondenbrokken gevonden. Ze werden daar in de Lange Veertel gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.