Schooldirecteur René van den Broeke ontkent diefstal 200.000 euro Zundert: 'Ze gooien met modder'

19 februari 2015 om 15:49
nl
Schooldirecteur René van den Broeke ontkent met klem dat hij 200.000 euro heeft gestolen en heeft uitgegeven aan hotels, supermarktinkopen en bezoek aan een seksbioscoop. De in het Zeeuwse Krabbendijke woonachtige Van den Broeke vindt dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd.
Geschreven door

In een voorgelezen verklaring aan Omroep Brabant erkent Van den Broeke dat hij fouten heeft gemaakt, maar zegt hij nooit bewust en langdurig geld te hebben verduisterd. Ook zegt hij dat hij geen geld van de Stichting heeft gebruikt voor persoonlijk gewin.
'2 ton is natte vingerwerk'Het bestuur van de Stichting Primair Onderwijs Zundert (Spoz) heeft een rechtszaak aangespannen om Van den Broeke te ontslaan. De stichting stelt dat de schooldirecteur tussen 2009 en 2014 in totaal 200.000 euro heeft verduisterd.
Daarover zegt Van den Broeke: "Ik voel mij gekwetst door die insinuaties. Die 200.000 euro was door de jurist van de Raad van Toezicht een ruwe inschatting. Natte vingerwerk."
Calvinistische inslagWel erkent Van den Broeke dat hij fouten heeft gemaakt. "De laatste tijd heb ik niet naar behoren gefunctioneerd. Als gevolg van stress, was er sprake van burn out-klachten. Ik heb ze genegeerd en ben door blijven werken. Zoals gesteld tijdens de zitting, mijn calvinistische inslag."
Naar eigen zeggen werkte Van den Broeke te lang door en kreeg hij problemen met zijn geheugen. "Op het laatst gingen deze klachten verder dan geheugenverlies en werd mij absolute rust geadviseerd. Tot op heden. Tot op dit moment heb ik nog geen moment rust gehad. De Raad van Toezicht zegt dat mijn klachten verzonnen zijn. Ik deel deze mening niet. Ik wil mij graag alles weer herinneren zodat ik hier rekenschap voor af kan leggen."
Nooit naar een seksbioscoopDat er in de voor Van den Broeke stressvolle periode fouten zijn gemaakt, erkent hij. Maar van een bezoek aan een seksbioscoop is volgens de schooldirecteur nooit sprake geweest. "Daar herken ik mij totaal niet in."
Op 3 maart doet de kantonrechter uitspraak over het ontslag van Van den Broeke. De Spoz heeft donderdag aangifte gedaan van de verduistering van het geld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.