Vermissing Henry Pfaff maandag in Bureau Brabant na kritiek van familie op politie

19 februari 2015 om 15:53
nl
Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan de vermiste Henry Pfaff uit Eindhoven na kritiek van zijn familie over het optreden van de politie. De 26-jarige man is al sinds 27 januari spoorloos. Een politiewoordvoerder zegt donderdag dat er zo weinig aanknopingspunten zijn en de zaak zorgwekkend genoeg is om in het opsporingsprogramma aan de orde te brengen. De politie ontkent dat dat heeft te maken met de kritiek.
Geschreven door

Pfaff vertrok uit zijn huis aan de 2e Terborgstraat in Eindhoven. Zijn jas, telefoon en bankpas liet hij achter. De familie van Pfaff zit sindsdien met de handen in het haar.
"Hij zou altijd vertellen aan zijn moeder waar hij heen ging. Hij kan niet vrijwillig weg zijn gegaan, dat zou hij nooit doen", zei een bekende van de familie Pfaff eerder tegen Omroep Brabant. Ze weten niet wat er is gebeurd, maar houden rekening met een misdrijf. Volgens geruchten zit Henry Pfaff in de hennephandel.
'Menselijke fout'De familie zegt dat de vermissing niet meteen goed is opgepakt door de politie. De politie erkende donderdag dat ten onrechte tegen de familie is gezegd dat Henry Pfaff in de gevangenis zou zitten toen ze zijn vermissing op het politiebureau kwamen melden. "Dat klopte niet. Een medewerker heeft de verkeerde conclusie getrokken. Dat was een menselijke fout'', zei een woordvoerder.
Het onderzoek van de politie begon door de vergissing een paar dagen later. De politie kan niet inschatten of dat negatieve consequenties heeft gehad.
Familie en bekenden zaten ondertussen niet stil. Zo zijn er verschillende zoekacties op touw gezet en wordt de gouden tip beloond met 10.000 euro. Zelfs misdaadverslaggever Peter R. de Vries is in de zaak gedoken nadat de familie van Pfaff contact met hem opnam. Ook hij uitte kritiek op de werkwijze van de politie. Hij vroeg zich hardop af 'hoe hard hieraan wordt gewerkt'.
Meer in Bureau BrabantNaast de vermissing van Henry Pfaff besteedt het opsporingsprogramma ook aandacht aan andere onderwerpen. Eind januari is een 68-jarige man in zijn huis in Sprang-Capelle overvallen. In de uitzending van Bureau Brabant wordt een reconstructie van de misdaad getoond.
De politie wil via het programma in contact komen met slachtoffers van de oplichters op datingapps. Eind januari werden twee Eindhovenaren in het Zuid-Hollandse Leidschendam opgepakt. Via de app Tinder sloegen zij op geraffineerde wijze toe. Met vlotte babbels maakten zij vooral slachtoffers in Brabant en het westen van het land.
De politie laat maandag ook bewakingsbeelden zien van een tweetal dat mogelijk iets te maken heeft met vernielingen in Eersel. Tussen 14 en 17 januari zijn er zeker tien vernielingen aangericht bij huizen en winkels. De schade loopt in de duizenden euro's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.