PSV wint in slotfase van strijdbaar Vitesse, Kevin Blom stuurt Ruud Brood naar tribune

5 december 2015 om 22:39 • Aangepast 21 november 2020 om 14:18
PSV heeft zaterdagavond van Vitesse gewonnen door een doelpunt in de slotfase van Jorrit Hendrix. Het werd 0-1.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Yoeri Nijs

De wedstrijd in Arnhem was lang in balans. PSV nam het initiatief vanaf de aftrap, maar raakte het overwicht snel kwijt. De Gelderse thuisclub miste echter de scherpte in de afronding. Ook wist PSV-keeper Jeroen Zoet zijn ploeg overeind te houden.
Ook scheidsrechter Kevin Blom gaf niet toe. Toen in de tweede helft eerst PSV en later Vitesse om een strafschop vroegen, gaf hij nul op het rekest. Ruud Brood, assistent van PSV, moest vanwege commentaar zelfs plaatsnemen op de tribune.
Negentigste minuutDe twee clubs bleven vrijwel de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Jorrit Hendrix het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Hij besliste daarmee het duel in het voordeel van de Eindhovenaren en vestigde, zoals door de Eindhovenaren al gehoopt, een eredivisierecord.

Lastige opgavePSV-trainer Phillip Cocu staat nu, na de wedstrijd tegen Vitesse, voor een zowaar nóg lastigere opgave. Hij heeft veel van zijn backs niet beschikbaar voor de cruciale wedstrijd dinsdag in de Champions League, tegen CSKA Moskou.
Rechtsback Santiago Arias is na zijn derde gele kaart namelijk geschorst voor het duel in Eindhoven. Het ligt voor de hand dat Joshua Brenet van links naar rechts doorschuift. Maar voor de linksbackpositie zijn de opties van Cocu vermoedelijk uitgeput, omdat Simon Poulsen geblesseerd is en mogelijk niet op tijd fit.
Knock-outfasePSV kan met een uiteindelijke overwinning op CSKA Moskou de knock-outfase bereiken van de Champions League. Bij verlies staat de club met lege handen en krijgt het Europees avontuur geen enkel vervolg.