Brand in loods bij Harold de Bie Sierstenen in Esch, een slachtoffer ademt rook in

19 februari 2015 om 16:45
nl
Bij Harold de Bie Sierstenen in Esch heeft donderdagmiddag korte tijd een brand gewoed in een loods. Volgens een medewerker stond er een auto in de loods. "We vermoeden dat daar de brand is ontstaan", laat de medewerker aan Omroep Brabant weten. Een halfuur nadat de brand uitbrak, werd het sein 'brand meester' gegeven. Eén slachtoffer heeft rook ingeademd. De brandweer onderzoekt of er asbest is vrijgekomen.
Geschreven door

Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Het is niet duidelijk of hij mee moest naar het ziekenhuis.
Schade onduidelijkMedewerkers van het bedrijf werden op afstand gehouden tijdens het nablussen. "We weten nu nog niet wat de schade is en hoe de brand kon ontstaan. Hopelijk kunnen we er snel bij om het uit te zoeken", aldus de medewerker.
De loods is 140 vierkante meter groot. Het is niet helemaal duidelijk wat er precies opgeslagen stond in de ruimte. De medewerker gaat er vanuit dat er alleen een auto stond gestald.
Groot materieelDe brandweer kwam met vier autotankspuiten op de melding af. Ongeveer 25 à 30 brandweerlieden waren erbij aanwezig. Ook kwam een tankwagen ter plaatse met extra water. Deze is uiteindelijk niet ingezet om te blussen. Naast de brandweer waren ook de politie en een ambulance aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.