Video

FC Eindhoven groeit zowel sportief als financieel spectaculair, alleen fans laten het nog afweten

19 februari 2015 om 19:10
nl
Met FC Eindhoven gaat het zowel sportief als financieel de laatste jaren goed. De kleine Brabantse club zag het aantal sponsoren sinds 2011 verdubbelen en heeft sindsdien ook één miljoen extra te besteden. Het zelfvertrouwen bij de club neemt steeds verder toe. Over een rentree in de eredivisie wordt zelfs hardop gesproken.
Geschreven door

In 1977, bijna veertig jaar geleden, speelde FC Eindhoven voor het laatst op het hoogste niveau in Nederland. Onder leiding van trainer Jean-Paul de Jong zijn de prestaties dit seizoen zo goed, dat promotie niet ondenkbaar is.
'Nu willen we promoveren ook'FC Eindhoven staat derde in de competitie en heeft zich zo goed als geplaatst voor de play-offs. "En daarin kunnen wij van iedereen winnen", aldus aanvoerder Jens van Son. Ook trainer De Jong is optimistisch. "We leggen hier de lat steeds hoger. Vorig jaar speelden we al in de play-offs, maar ging het mis tegen Sparta. Nu willen we promoveren ook."
Het enige waar bij FC Eindhoven enige chagrijn over is, is het aantal bezoekers bij thuiswedstrijden. Er kwamen al niet veel mensen kijken en echt flink neemt het aantal toeschouwers niet toe. Ondanks de goede resultaten.
"We moeten mensen de tijd gunnen om weer vertrouwen in de club te krijgen", aldus Van Son. "Er zijn periodes geweest waarin er weinig te genieten viel bij FC Eindhoven. Ik denk dat dat bij veel mensen nog meespeelt."
Verdubbeling van het aantal sponsorenBij de sponsoren is er geen barrière meer. Sinds 2011 is het aantal bedrijven dat zich aan de club heeft verbonden verdubbeld van negentig naar 180. "Dit is de grootste kroeg in Eindhoven op vrijdagavond", aldus operationeel manager Kees Lepelaars.
"We zijn aantrekkelijk geworden. Zakenmensen treffen elkaar hier graag om een biertje te drinken en voetbal te kijken. En we hopen dat er nog meer bedrijven zich aan ons willen binden."
FC Eindhoven werkt momenteel met een begroting van 2,5 miljoen euro. In 2011 werd met een huishoudboekje van 1,3 miljoen euro gewerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.