De Oscar voor beste Korte Animatiefilm binnen handbereik voor Brabantse makers A Single Life

19 februari 2015 om 19:01
nl
Er breekt een spannend weekend aan voor de Tilburgse regisseur Joris Oprins, Job Roggeveen uit Geldrop en hun collega Marieke Blaauw. Want zondagnacht maken zij kans op een Oscar voor hun korte animatiefilm A Single Life. "De film is tot nu toe al goed ontvangen", laat Joris trots aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Voor het trio is het de afgelopen dagen een drukte van jewelste geweest in Los Angeles, waar jaarlijkse de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld, de Oscars, worden uitgereikt.
"We hebben al een voorvertoning gehad voor mensen van The Academy (de jury, red.). Daar werden alle korte films getoond. En de onze werd goed ontvangen. Ze vonden hem erg leuk."[YouTube:body:http://youtu.be/Ab4pN7vbMMM]
Het blijft echter niet alleen bij voorvertoningen. De drie gaan ook op pad langs alle grote studio's om hun creatie te laten zien. "We zijn al bij Disney, Pixar en Sony geweest en ook daar is hij goed ontvangen." Wie weet biedt dat perspectief om hun droom om een lange animatiefilm te maken in vervulling te zien gaan.
'De beste feestjes'Je zou dus haast zeggen dat het wel goed komt met die Oscar. Daar is Joris nog wat voorzichtig over, maar het liefst houdt hij het niet alleen bij een nominatie. "Een nominatie is mooi, maar we horen overal dat je na afloop alleen bij de leukste feestjes binnenkomt als je een gouden beeldje in je handen hebt. Dus je begrijpt dat wij een gouden beeldje willen vasthouden", sluit hij lachend af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.