Grote zoekactie naar ontsnapte tbs'er nabij Maashees

19 februari 2015 om 20:27 • Aangepast 21 november 2020 om 19:57
nl
In het Limburgse dorp Geijsteren, enkele straten van Maashees verwijderd, is de politie een grootschalige zoekactie begonnen naar een ontsnapte tbs'er.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat om een 52-jarige man met een Antilliaans uiterlijk. Hij zat in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum.
De man is donderdag tijdens begeleid verlof ontsnapt. Dat bevestigen de kliniek en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Eerdere ontsnappingenEind september ontsnapte ook een man uit De Rooyse Wissel tijdens begeleid verlof. Hij werd een kleine week later aangehouden.
En medio augustus hield de politie in Maarssen een 44-jarige tbs'er aan die al twee weken onvindbaar was nadat hij niet van verlof was teruggekeerd.
32 ontsnappingen in 2013Het CDA wilde, na de ontsnapping in september, dat staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie voortaan de Tweede Kamer bij elk incident met een tbs'er zou informeren.
Teeven ging daar niet op in en wees erop dat het aantal ontsnappingen in 2013 minder was dan het jaar ervoor. Van de 55.000 verloven van tbs'ers, ontsnapte er 32 keer iemand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.