Eindhovenaar Ernie Brandts per direct weg als coach bij FC Dordrecht

19 februari 2015 om 22:11 • Aangepast 21 november 2020 om 19:57
nl
FC Dordrecht en trainer Ernie Brandts uit Eindhoven gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de hekkensluiter in de eredivisie donderdagavond bekendgemaakt. Daardoor mist Brandts het duel tegen PSV dat FC Dordrecht zondag in Eindhoven speelt.
Profielfoto van
Geschreven door

De 59-jarige oefenmeester uit Eindhoven was sinds begin van dit seizoen werkzaam bij de Dordtenaren.
'In goed overleg'De reden voor het vertrek werd niet gegeven door Dordrecht. Het beëindigen van het contract is volgens Dordrecht 'in goed onderling overleg' besloten.
Het was afgelopen week wel onrustig bij Dordt. De ploeg ging zondag hard onderuit bij FC Utrecht: 6-1. De clubleiding nam een dag later harde maatregelen door Funso Ojo de aanvoerdersband te ontnemen.
De Nooijer voorlopig voor de groepBovendien werd Marvin Peersman teruggezet naar het tweede elftal. De verdediger liet zich in de slotfase gaan en pakte een onnodige rode kaart, die hem een schorsing van vijf wedstrijden opleverde.
De 'Schapenkoppen' maakten niet bekend wie Brandts op gaat volgen. Technisch directeur Marco Boogers zal vrijdagochtend bij de KNVB dispensatie vragen zodat assistent-trainer Gerard de Nooijer zondag in het uitduel bij PSV als hoofdverantwoordelijke op de bank mag plaatsnemen. De Zeeuw beschikt niet over de benodigde papieren.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.