Gemengd gevoel bij Cocu na verlies PSV tegen Zenit: ‘Goede wedstrijd, maar vergeten te scoren'

19 februari 2015 om 22:49
nl
Phillip Cocu hield een gemengd gevoel over aan de verloren wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. PSV speelde donderdagavond met name in de eerste helft een goede wedstrijd, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen met een doelpunt.
Geschreven door

“Ik denk dat het een prima wedstrijd was tegen een sterke tegenstander. Het verschil zat in het afronden van de kansen. Zij hebben een van hun spaarzame kansen afgemaakt, wij hebben dat nagelaten”, sprak Cocu op de persconferentie.
PSV kreeg in de eerste helft via Isimat, Willems en Depay goede mogelijkheden. De ploeg had de wedstrijd onder controle en was de betere ploeg, tot tevredenheid van Cocu.
Goed niveau“Een groot aantal spelers heeft laten zien mee te kunnen op dit niveau. Kijk maar naar de duels van Jetro Willems en Hulk. Dat zijn pittige duels in de kleine ruimte. Spelers hebben aangetoond dat ze dat kunnen. Alleen sommige jongens zijn pas achttien, negentien jaar. Zij kunnen nog groeien.”
Cocu beseft dat het moeilijk wordt bij de return in Rusland, volgende week. Toch houdt de trainer hoop. “Als het lukt om te scoren, hebben we een kans om door te gaan. Doelpunten maken gaat ons normaal gesproken goed af, dus we zijn zeker nog niet kansloos'', zei Cocu donderdag. "We gaan er alles aan doen om voor onze kansen te vechten."
OvertuigingPSV moet in Sint-Petersburg minimaal één keer scoren om kans te maken op een plek in de achtste finale van de Europa League. "Maar ook als het hier 0-0 was geworden, hadden we in Rusland moeten scoren", benadrukt verdediger Jeffrey Bruma.
"Het is zeker nog niet gespeeld. We hebben kansen gehad om een doelpunt te maken en die kansen krijgen we volgende week ook. Geloof me maar, wij gaan daar scoren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.