Kappersbranche floreert: de traditionele barbier in Breda steeds meer in trek bij mannen

20 februari 2015 om 03:28
nl
Het gaat goed met de kappersbranche: de salons schieten als paddestoelen uit de grond. De afgelopen vijf jaar steeg het aantal kapsalons met vijfentwintig procent. In Nederland zijn er nu zelfs meer dan vijfentwintigduizend kapsalons.
Geschreven door

Ook de echte mannenkapper, de barbier, is bezig met een heuse comeback. In de randstad zijn ze erg populair, zoals bij Schorem in Rotterdam. Maar in de provincie zijn op nog maar een paar plekken te vinden. Victor van Zutven uit Breda is zo'n kapper en merkt dat er onder mannen een toenemende belangstelling is.
"Ik ben niet bang voor concurrentie", vertelt de bebaarde kapper. "Ik denk dat er zat mannen zijn voor twee of drie echt goede barbiers." Volgens Van Zutven wordt er op de kappersschool al zeventien jaar geen les meer gegeven in het herenvak. "Vooral het knippen van baarden en snorren is een vak apart."
Gouden businessDe Bredase barbier heeft het zo druk, dat-ie de komende maanden zelfs volgeboekt is. "Ik kom hier naartoe omdat hij gewoon z'n werk goed doet", vertelt een klant. "Het sfeertje is ook leuk!"
Vanuit alle windstreken komen mannen naar Mr. Wally's Barbershop. "Van Maastricht tot Uden en Eindhoven. Maar ook uit Rotterdam. Dat vind ik dan wel altijd het leukste, moet ik eerlijk zeggen hoor", grapt Van Zutven.
Mannen onder mekaarHoewel Van Zutven geen vrouwen knipt, willen ook zij geen andere kapper meer. "Ik krijg vaak te horen van de vrouwen of vriendinnen van mijn klanten dat ik hun mannen weer supermooi geknipt heb." De vrouwen zijn dus maar ook al te blij met de terugkeer van de traditionele barbier. "Ik ook weer met hun, als het ook nog hele mooie vrouwen zijn!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.