Nederlands kampioenschap visbakken in Woudrichem gaat toch door

20 februari 2015 om 11:18
nl
Op Hemelvaartsdag 2015 gaat het Woerkums kampioenschap visbakken in het vestingstadje visbakken toch door. Ruim een week geleden maakte de organisatie bekend dat het visbakken niet door kon gaan omdat de gemeente Woudrichem de eisen voor de vergunning had aangescherpt. Wat volgde was een welles-nietesspelletje tussen organisatie en gemeente.
Geschreven door

Woedend waren ze: inwoners van vestingstad Woudrichem. Woedend over het niet doorgaan van het NK visbakken 2015. Oud-juryvoorzitter Jan Pippeling reageerde ruim een week geleden vol ongeloof. "Dat het niet door kan gaan is niet te geloven. Als ze voet bij stuk houden, wordt heel Woerkum in brand gestoken."
Aanvraag vergunningNa veel gemopper en verwijten over en weer kwamen organisatie en de gemeente donderdagavond toch tot een overeenkomst. "De stichting levert binnenkort de aanvraag voor een vergunning in bij de gemeente. De gemeente is graag behulpzaam en denkt graag mee om de procedure vlot en constructief te doorlopen."
"Alle partijen kijken uit naar de 45e editie van het Festival Weekend Woudrichem, met als een van de hoogtepunten: een geslaagd en veilig Woerkums kampioenschap vis bakken."
Het kampioenschap visbakken is een landelijk en uniek evenement. Jaarlijks trekt het duizenden bezoekers uit het gehele land naar Woudrichem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.