Curatoren: 'Doorstart huishoudelijke tak Thebe was onmogelijk'

20 februari 2015 om 11:28
nl
Een doorstart van de failliet verklaarde huishoudhulporganisatie Thebe is eigenlijk nooit mogelijk geweest. De curatoren van Thebe schrijven dat in hun eerste faillissementsverslag, maar het ontslagen personeel gelooft het nog steeds niet.
Geschreven door

Thebe leverde met ongeveer tweeduizend mensen huishoudhulp aan zevenduizend klanten in 22 West-Brabantse gemeenten. Het bedrijf maakte al jaren verlies en ging eind december na een korte periode van stille bewindvoering failliet.
VerliezenEen doorstart was volgens de curatoren onmogelijk vanwege aanbestedingsregels. Bovendien was het moederbedrijf niet bereid om verliezen nog langer te compenseren. "Verkoop van de bedrijfsactiviteiten was feitelijk en juridisch niet mogelijk", concluderen de curatoren.
Personeel procedeertOntslagen personeel procedeert nog tegen het faillissement. De werknemers zijn hun baan kwijtgeraakt maar veel doen via andere aanbieders hetzelfde werk voor loon dat 14 tot 28 procent lager ligt, zegt hun advocaat Jean-Louis van Os vrijdag. Ze menen dat hun arbeidsvoorwaarden verkwanseld zijn.
Andere zorgaanbiedersEr zijn volgens de advocaat bewijzen dat er kort voor het faillissement vergaand met andere zorgaanbieders is onderhandeld over een overname, maar dat Thebe niet akkoord wilde gaan. "We willen dit tot op de bodem uitzoeken", kondigde de advocaat aan.
Het hoger beroep tegen het faillissement dient op 11 maart bij het hof in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.