CNV-leden akkoord met sociaal plan Brink's, 'Nu gepaste zak met geld'

20 februari 2015 om 11:49
nl
De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met een sociaal plan bij Brink's, werd vrijdag bekend. Dit betekent dat de geldtransporteur verder kan met de omvangrijke reorganisatie. Daarvoor moeten nog wel de FNV-leden akkoord gaan.
Geschreven door

Brink's gaat in de loop van het jaar 650 van de circa duizend werknemers ontslaan. Voor hen is geen werk meer omdat Rabobank vertrekt als klant en overstapt naar concurrenten.
Meer geldDe werknemers die hun baan verliezen, waren het niet eens met het sociale plan van Brink's en voerden in estafette actie om een beter plan af te dwingen. Zo vulden ze geen pinautomaten meer in Breda.
CNV-onderhandelaar Peter de Ridder zegt dat Brink's nu tegemoet is gekomen aan de werknemers die moeten vertrekken. "Ze krijgen een gepaste zak geld mee naar huis. Ook is er meer budget vrijgemaakt voor omscholing", vertelt hij tegen Omroep Brabant.
FNV moet nog akkoordMaandag wordt bekend of ook de leden van FNV zullen instemmen met het plan. Brink's kan doorgaan met de reorganisatie zodra dat het geval is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.