Agressieveling slaat boa met wandelstok en pakt zijn bril af in gemeentehuis Uden

20 februari 2015 om 12:33
nl
Een 46-jarige man is donderdag in het Udense gemeentehuis opgepakt nadat hij een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) met een wandelstok tegen het hoofd sloeg. Ook pakte de man de bril van de medewerker af en vernielde hij die.
Geschreven door

De mishandeling volgde na een woordenwisseling met een loketmedewerker. De man eiste per direct een afspraak met een wethouder, maar de medewerker zei dat dit niet kon. Hij vroeg de man een afspraak te maken, liet de gemeente Uden weten.
Man weigert te gaanDe man was gepikeerd om de afwijzing en gedroeg zich dan ook agressief. Hij zou daarbij ook hebben gescholden. Toen hij ook nog eens begon te schreeuwen, vroeg de medewerker hem tot drie keer toe te vertrekken.
De man bleef staan waar hij stond en weigerde halsstarrig te gaan. Daarom pakten twee gemeentemedewerkers, onder wie een boa, hem vast en brachten hem richting de uitgang. Daar wist de man zich los te wringen en de 57-jarige boa te mishandelen.
Aangifte gedaanUiteindelijk kregen de twee ambtenaren hem in bedwang en waarschuwden zij de politie. Die boeide de man en bracht hem naar het bureau. Daar koelt de agressieveling momenteel af. De mishandelde gemeentemedewerker heeft aangifte gedaan.
Burgemeester Henk Hellegers van Uden liet vrijdag via een woordvoerder aan Omroep Brabant weten niet gediend te zijn van de mishandeling. Hij vindt dat gemeentemedewerkers hun werk veilig moeten kunnen doen. Uden heeft een interventieteam klaar staan voor als het nog eens misgaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.