Celstraffen voor mannen uit Tilburg voor heling 240 computers

20 februari 2015 om 13:00
nl
Een 35-jarige Tilburger is veroordeeld tot twaalf maanden cel en een 34-jarige plaatsgenoot tot 100 dagen cel voor heling. Het gaat om 240 computers die in de zomer van 2013 werden gestolen bij een transportbedrijf in Alblasserdam. Dat bepaalde de rechter deze week in Dordrecht.
Geschreven door

Het gaat om onvoorwaardelijke celstraffen. Volgens een woordvoerder van de rechtbank in Rotterdam zijn beide mannen in het verleden meerdere keren veroordeeld voor soortgelijke feiten. Beide mannen hebben volgens hem ontkend in de zaak van de computers uit Alblasserdam.
Gearresteerd in TilburgDe twee mannen werden begin januari vorig jaar gearresteerd in een huis in Tilburg. Zij zaten toen vervolgens zo'n drie maanden vast.
Tegen de 34-jarige Tilburger werd twee weken geleden negen maanden cel en tegen de 35-jarige man twaalf maanden celstraf geëist.
Dekzeilen losgesnedenDe desktopcomputers werden in de nacht van 31 augustus op 1 september gestolen. De daders sneden de dekzeilen los van ongeveer dertig vrachtwagens bij het transportbedrijf in Alblasserdam.  
De gestolen apparaten werden gevonden in een loods in Berlicum.  
Derde TilburgerEen 68-jarige Tilburger werd ook gearresteerd in deze zaak. Hij is eerder al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een werkstraf van 120 uur voor heling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.