Frauderende Bosschenaar hoeft niet alles terug te betalen aan Amsterdam, verwacht zijn advocaat

20 februari 2015 om 14:15
nl
De frauderende Bosschenaar die 186.000 euro op zijn rekening gestort kreeg van de gemeente Amsterdam, hoeft niet alles terug te betalen. Dat is de verwachting van zijn advocaat De Gier, zo vertelt hij aan Omroep Brabant. Hij verwijt de gemeente Amsterdam een oneerlijk spel te spelen.
Geschreven door

De Bosschenaar kreeg het geld omdat er een vervalst rekeningnummer op een factuur stond. Vijf mannen werden in deze zaak opgepakt. Het geld was eigenlijk bedoeld voor het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf Afval Energie Bedrijf (AEB).
Bedragen bevrorenDe gemeente Amsterdam wil het volledige bedrag van 186.607,37 euro plus rente en kosten terug zien. Oneerlijk, vindt De Gier. “Mijn cliënt heeft al een gedeelte van het bedrag terugbetaald. Bovendien zijn door de betrokken banken bedragen bevroren en is de totale schade van de gemeente lager dan geschetst.”
De Gier refereert hiermee naar de brief van burgemeester Eberhard van der Laan, die aan de gemeenteraad is verstuurd. Welk bedrag nog weg is, is onduidelijk. Daarover moet de gemeente Amsterdam de rechtbank bij de volgende zitting meer informatie geven. Advocaat De Gier geeft aan dit overzicht zeer kritisch te gaan te bestuderen.
Mogelijk strafvervolgingIn deze zaak zijn vijf mannen in de leeftijd variërend van 20 tot 62 jaar opgepakt, onder wie een oud-stagiair van de gemeente. De gemeente Amsterdam deed in januari 2014 aangifte van valsheid in geschrift en oplichting in vereniging. De man hangt mogelijk een straf boven het hoofd. Dat gaat justitie in Amsterdam nog uitzoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.