Internationale Longboard Dance Competitie Strijp-S Eindhoven

22 februari 2015 om 08:00
nl
De beste longboarders van de wereld komen zondag naar Eindhoven. De Longboard Dance Competitie wordt voor de derde keer georganiseerd en is dit jaar de grootste ter wereld. Een longboard is een groter en stabieler skateboard waar je op kunt cruisen, maar ook zeker op kunt dansen. Longboarders van over de hele wereld zullen zondag in het Klokgebouw op Strijp-S hun beste tricks laten zien.
Geschreven door

Flow Provider organiseert de competitie 'So You Can Longboard Dance'. Het begon drie jaar geleden met een kleine groep mensen die ook in de winter graag wilden longboarden. Maar intussen is het de grootste competitie van de wereld geworden.
[Youtube:body:http://youtu.be/x4kY04Px978]
De beste longboardersDat betekent dat er kandidaten uit onder andere Israël, de VS, Noord-Korea en Zweden meedoen. De grootste sponsorbedrijven sturen hun beste longboarders naar de competitie.
Het evenement begint zondag om twaalf uur en is volledig gratis. Als bezoeker kun je niet alleen de beste tricks zien, je kunt ook gratis les krijgen van de winnaar van vorig jaar. Daarnaast is er een hal waar iedereen vrij kan boarden.
Hippy Jump en Best Trick CompetitionEr zijn verschillende wedstrijdcategorieën zoals de Girl Competition, de Hippy Jump en de Best Trick Competition. De organisatie verwacht zo'n vijftig deelnemers per categorie. Uiteindelijk gaat de algemeen winnaar naar huis met een gouden longboard waar je ook echt op kunt skaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.