Vrijlaten moordverdachte Lowie van Lent (71) krijgt staartje: onderzoek bij GGZ Reinier van Arkel

20 februari 2015 om 16:19
nl
De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek bij de GGZ-instelling Reinier van Arkel in Den Bosch omdat een 24-jarige ernstig verwarde Eindhovenaar vorig jaar werd vrijgelaten, terwijl dit niet had mogen gebeuren. Hij geldt als de hoofdverdachte in de moordzaak rond de Bossche oud-ijzerhandelaar Lowie van Lent (71).
Geschreven door

Een woordvoerster van de inspectie heeft dat vrijdag bevestigd. Bronnen melden dat het onderzoek zich vooral richt op naleving van de procedures, maar de inspectie gaat daar niet op in.
Reinier van Arkel wilde vrijdag geen commentaar geven tegenover Omroep Brabant. “Er is niks nieuws onder de zon. We zijn in afwachting van het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en daar laten we het bij."
Door het lintDe verwarde verdachte (destijds 23 jaar oud) belandde in september op het politiebureau in Den Bosch omdat hij bij zijn pleegouders in Boxtel door het lint was gegaan. De ingeschakelde medewerker van de crisisdienst van de GGZ verzuimde de psychiater van dienst te raadplegen zoals het hoort.
En informatie die nodig was voor een juiste beoordeling werd niet gebruikt. De crisisdienst oordeelde dat er geen gevaar was. Tegen de uitdrukkelijke wens van zijn pleegouders werd de man vrijgelaten. Reinier van Arkelgroep oordeelde later dat een medewerker van de crisisdienst grote fouten had gemaakt.
Agressief en verwardDe verdachte werd kort na de vondst van het lichaam van Van Lent verward en agressief aangetroffen in een 25-kilometerauto van het slachtoffer op de A2. De man heeft tegen de politie gezegd dat hij zich niets meer kan herinneren van de gebeurtenissen.
De psychotische verdachte was eerder al eens veroordeeld tot behandeling in een psychiatrische kliniek omdat hij in Helmond twee agenten had aangevallen en een vingerkootje van een politieman had afgebeten. Hij werd nog ambulant behandeld.[YouTube:body:http://youtu.be/qIwRrD0i5oo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.