“Gezondheid Baybasin uit Gilze-Rijen loopt gevaar bij verhuizing uit speciale gevangenis” - Omroep Brabant

“Gezondheid Baybasin uit Gilze-Rijen loopt gevaar bij verhuizing uit speciale gevangenis”

20 februari 2015 om 17:26
nl
De gezondheid van de veroordeelde crimineel Hüseyin Baybasin uit de gemeente Gilze-Rijen loopt gevaar als hij gedwongen wordt om te verhuizen uit een speciale gevangenisafdeling in Veenhuizen.
Geschreven door

Dat zei advocate Judith Serrarens vrijdag bij de rechtbank in Den Haag. De advocate heeft namens Baybasin en andere gedetineerden een kort geding aangespannen tegen de dreigende ontruiming van de afdeling. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie wil in Veenhuizen gevangenen uit Noorwegen onderbrengen.
Levenslange gevangenisstrafHuseyin Baybasin zit sinds 2002 een levenslange gevangenisstraf uit voor  moord, uitlokking van moord, gijzeling en drugshandel. Op zijn veroordeling is veel kritiek. De Hoge Raad bekijkt nog of zijn straf moet worden herzien.
Luxere celSinds enige tijd zit de Koerdische man in een speciale afdeling voor langgestraften in Veenhuizen, waar hij ruime mogelijkheden heeft voor buitenactiviteiten en in een luxere cel zit.
Advocate Serrarens heeft de Haagse rechtbank een psychiatrisch rapport overhandigd waaruit blijkt dat terugplaatsing van Baybasin naar een gewone gevangenis erg slecht is voor zijn gezondheid.  
Zeventien gevangenisafdelingenBaybasin heeft al op zeventien gevangenisafdelingen gezeten. “Sinds hij in Veenhuizen op de afdeling voor langgestraften verblijft,  gaat het beter met hem”, aldus advocate Serrarens. “Als hij er weer weg moet, zal hem dat zeker geen goed doen.”
De Haagse rechtbank doet over twee weken uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.