Uitgezette vader Feda Amiri (54) in kritieke toestand gevonden door dochter Tamana in Afghanistan

20 februari 2015 om 18:07
nl
Feda Amiri (54) uit Heeze is in kritieke toestand gevonden in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat meldt de Facebook-pagina ‘Stop de uitzetting’ en is bij Omroep Brabant ook door andere bronnen gemeld. Op 5 januari werd Amiri uitgezet naar Afghanistan, omdat hij lid was geweest van de Afghaanse veiligheidsdienst.
Geschreven door

Het is niet duidelijk hoe het komt dat Feda Amiri in kritieke toestand is. "Ik heb de beste keuze ooit gemaakt om naar Afghanistan te reizen", laat Tamana kort weten. Zaterdag wil ze haar volledige verhaal doen.
Ondergedoken bij bekendenTamana kwam begin februari aan in Kabul om op zoek te gaan naar haar vader. Ze is ondergedoken bij bekenden. Vader Feda woonde achttien jaar in Nederland. Zijn gezin bleef achter in Heeze. Sinds zijn uitzetting in januari was niets meer van hem vernomen.
Het gezin Amiri protesteerde begin januari op Schiphol tegen het uitzetten van Feda. Hij werd echter alsnog door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) uitgezet omdat hij lid was geweest van de staatsveiligheidsdienst in Afghanistan.
Misdaden tegen menselijkheidDie dienst heeft in de jaren negentig misdaden tegen de menselijkheid begaan. Van Amiri zelf is nooit bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan martelingen. [YouTube:body:http://youtu.be/wshKSRYu8mA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.