Peter van den Berg nieuwe trainer RKC Waalwijk

20 februari 2015 om 18:49
nl
Peter van den Berg is de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. Dat heeft de club uit Waalwijk laten weten. De oud-speler van de Waalwijkers werd vrijdag al gepresenteerd rondom de wedstrijd tegen Jong Ajax.
Geschreven door

Peter van den Berg heeft een contract voor twee jaar getekend dat per 1 juli ingaat. Hij gaat wel per direct aan de slag bij de hekkensluiter van de Jupiler League.
SpartaDe inwoner van Empel was dit seizoen assistent-trainer van Sparta Rotterdam. De oud-speler van onder andere RKC, Feyenoord en AZ stond na het ontslag van Gert Kruys samen met John de Wolf ook even voor de groep als interim-trainer. Toen Alex Pastoor in januari in dienst kwam als nieuwe trainer in Rotterdam was er voor Van den Berg geen plaats meer.
RKC Waalwijk was op zoek naar een nieuwe trainer toen Martin Koopman vorige week besloot op te stappen bij de club vanwege een gebrek aan perspectief in Waalwijk.
'Kunnen omhoog kijken'Van den Berg maakte bij RKC de gouden jaren nog mee. "Van 2000 tot 2003 onder leiding van Martin Jol", graaft de oud-verdediger in zijn geheugen. "Toen hadden we een ploeg die voor Europees voetbal streed. Dat waren andere tijden..." Nu moet hij de club van de laatste plaats in de Jupiler League loodsen. "Maar de financiële problemen zijn grotendeels verleden tijd. Er ligt nu een basis waarmee we omhoog kunnen kijken."
De wedstrijd van RKC tegen Ajax bekeek Van den Berg vanaf de tribune. Hij zag hoe zijn ploeg een 4-1 achterstand omboog naar een 4-4 gelijkspel. "In de eerste helft heb ik veel gezien waarmee we aan de slag kunnen", vertelde de coach. "Maar van de tweede helft heb ik genoten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.