Internationaal onderzoek wrakstukken MH17 op vliegbasis Gilze-Rijen

20 februari 2015 om 18:59
nl
Een team van internationale luchtvaartonderzoekers heeft afgelopen week de toedracht van de crash van vlucht MH17 onderzocht op vliegbasis Gilze-Rijen.
Geschreven door

De MH17 crashte op 17 juli boven Oekraïne. Bij de vliegramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
InslagpatronenDe onderzoekers hebben afgelopen week onder meer breukvlakonderzoek, onderzoek naar faalmechanismen en onderzoek naar inslagpatronen gedaan. Het bezoek maakt deel uit van de procedure die het ICAO-verdrag voorschrijft voor internationale luchtvaartonderzoeken.
Nabestaanden bekijken wrakstukkenIn de eerste week van maart kunnen nabestaanden van de slachtoffers de wrakstukken van vlucht MH17 bekijken. Deze bijeenkomst heeft een besloten karakter.
De komende periode wordt begonnen met een driedimensionale reconstructie van een deel van het toestel. De nabestaanden kunnen deze reconstructie op een later moment bekijken.
De onderzoekers vertegenwoordigden de landen die betrokken zijn het MH17-onderzoek: Oekraïne, Maleisië, Australië, Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Russische Federatie. Afgelopen dinsdag sloten vertegenwoordigers uit Duitsland en België aan.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.