Winkels Schoenenreus blijven voorlopig open: investeerders kopen voorraad en bedrijfsmiddelen

20 februari 2015 om 19:51
nl
De winkels van Schoenenreus blijven voorlopig open. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdagmiddag. Volgens curator Bas van Dooren hebben twee internationale bedrijven, CA Global Partners en GA Europe, de voorraad en bedrijfsmiddelen van de failliete schoenenketen gekocht.
Geschreven door

Het zou volgens de curator, aangehaald op de website van de krant, niet om een traditionele doorstart gaan. De twee bedrijven gaan vanaf maandag kijken hoe het verder moet met de winkels van het failliete Schoenenreus.
Huidige voorraad verkochtIn eerste instantie blijven de winkels open en wordt de huidige voorraad verkocht. Mogelijk wordt er daarna nog een nieuwe collectie artikelen ingekocht.
De curator meldt in gesprek met de krant dat hij niet verwacht dat uiteindelijk alle winkels open zullen blijven. In de overeenkomst hebben de partijen aangegeven een inspanningsverplichting te hebben zeventien tot twintig van de 121 winkels open te houden.
BedrijvenGA Europe is een investeringsmaatschappij, CA Global Partners is een retailadviseur. Beide bedrijven hebben niet eerder een soortgelijke aankoop gedaan in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.