Spektakelstuk RKC Waalwijk tegen Jong Ajax, Peter van den Berg geniet van tweede helft

20 februari 2015 om 23:15
De nieuwe RKC-coach Peter van den Berg zag vanaf de tribune zijn ploeg vrijdag een punt pakken tegen Jong Ajax. In Waalwijk eindigde het onderonsje met de beloften uit Amsterdam in 4-4.

De nieuwe coach zag na het ondertekenen van zijn contract RKC in de eerste helft ploeteren. De thuisploeg gunde Jong Ajax de bal en probeerde de ruimtes klein te houden, maar de eerste Amsterdamse tempoversnelling was RKC te machtig. Queensy Menig trok van rechts naar binnen, speelde Elton Acolatse aan en die schoot de bal in de rechterkruising: 0-1.
Toen Maikel Verkoelen tien minuten later onder de bal doorkopte - waardoor Sam Hendriks de 0-2 maakte - en Damon Mirani vlak daarna een vrije trap binnenschoot, leek het duel beslist.
RKC leeft opDaarop besloot de thuisploeg wat meer vooruit te voetballen. Dat leverde goals op van Peter Jungschläger en Collin Seedorf én een leukere wedstrijd. Zeker toen Jong Ajax met tien man verder moest na een rode kaart voor Fabian Sporkslede. Door een tegendoelpunt van Menig bleef het verschil twee goals, maar RKC geloofde er weer in.
In de tweede helft had RKC door de manmeersituatie een flink veldoverwicht. Ajax moest terug. Er waren kansen voor Hafid Salhi, Josemar Makiavala en Ismaïl Yildirim, maar de aansluitingstreffer liet tot twaalf minuten voor tijd op zich wachten. Simon van Zeelst maakte de 3-4.
'Genoten van tweede helft'Daarna ontstond een spannende slotfase, waarin Jungschläger en Malcolm Esajas goede kansen op de gelijkmaker kregen. De gelijkmaker viel uiteindelijk in blessuretijd. Weer via Van Zeelst. "Ik schrok er zelf van", lacht Van Zeelst na afloop. "Dit zijn mijn eerste twee treffers in het betaald voetbal. Daar ga ik toch even een biertje op drinken."
Van den Berg bekeek de wedstrijd tegen Jong Ajax vanaf de tribune. "In de eerste helft heb ik veel gezien waarmee we aan de slag kunnen", vertelde de coach aan Omroep Brabant. "Maar van de tweede helft heb ik genoten."