'Kindertussendoortjes vaak ongezond', Consumentenbond noemt Jumbo Yoghurtrozijntjes als voorbeeld

20 februari 2015 om 19:54
nl
Kindertussendoortjes, zoals koekjes en snoeprozijntjes, zijn vaak ongezonder dan men denkt. Dat zegt de Consumentenbond. Een van de voorbeelden die de bond noemt, zijn de Jumbo Yoghurtrozijntjes van de Veghelse supermarktketen Jumbo.
Geschreven door

Die lijken misschien gezond, maar bestaan voor de helft uit een ongezonde coating gemaakt van olie en suiker met één procent yoghurtpoeder, zegt de Consumentenbond. Ook verpakken fabrikanten koekjes vaak per twee of drie. “De porties zijn gewoon te groot en kinderen krijgen daardoor te veel calorieën en suiker binnen'', aldus de bond.
Veel calorieënUit onderzoek van de bond blijkt dat producten speciaal voor kinderen vaak negentig tot ruim honderd calorieën bevatten. Dat is veel meer dan de zestig calorieën in een 'volwassen' speculaasje of bastognekoekje.
De Consumentenbond pleitte er vrijdag voor dat fabrikanten snel maatregelen nemen ‘voor kleinere porties en een gezondere samenstelling van kindertussendoortjes’.
Jumbo liet in een reactie weten dat het de yoghurtrozijntjes niet profileert ‘als gezond, maar als lekkere snack voor tussendoor’. De supermarktketen voegt er aan toe: “In onze winkels zijn voldoende tussendoortjes te vinden die wel gezond zijn, zoals snoeptomaatjes. De keuze laten wij altijd aan de klant.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.